NATO definiše vakcine kao biološko oružje

Dezinformisanje građana u cilju podizanja panike

Srpska organizacija Pravo na izbor je na svojoj facebook stranici objavila da je NATO u svojoj knjizi „Imunološki adjuvans[1] i vakcine“ (Immunogical Adjuvants and Vaccines),  vakcine obilježio kao biološko oružje.

Organizacija Pravo na izbor je na svojoj stranici objavila sliku na kojoj je istaknuto da u ovoj knjizi na strani 37 piše: „Vakcine izazivaju autoimune bolesti. Aluminijum koji je adjuvans povećava produkciju određenih antitijela, koji izazivaju alergije i anafilaktički šok“.

Analiza cjelokupne pomenute knjige i izdvojene strane 37 pokazala je da ne postoji čak ni približna formulacija ovoj, čak se sintagma biološko oružje ne pominje nigdje u ovoj studiji.

Važno je napomenuti da je knjiga “Immunogical Adjuvants and Vaccines“ objavljena 1989. godine, čak i da je informacija na koju se poziva organizacija Pravo na izbor tačna, bilo bi upitno oslanjati se na istraživanje staro 30 godina, pogotovo kada je oblast medicine u pitanju.

Plasiranje ovakvih informacija ima za cilj obmanjivanje javnosti i podizanje panike o osjetljivim temama.

Portal www.pravonaizbor.rs koji stoji iza istoimene Facebook stranice u opusu svog djelovanja navodi preispitivanje opravdanosti obaveznog vakcinisanja u Republici Srbiji na temelju brojnih pravnih, zdravstvenih, etičkih i drugih argumenata o „licu i naličju“ vakcina i vakcinisanja.

U pozadini ove priče koju propagira portal i Facebook stranica Pravo na izbor pojavljuje se slučaj dr Jovane Stojković, koja je tužena Sudu časti Regionalne ljekarske komore Beograda od strane grupe ljekara, koji traže da joj se oduzme ljekarska licenca, zbog širenja panike i zbog javnih istupa kojima je izazvala pad obuhvata vakcinacije i dovela do epidemije malih boginja u Srbiji. Pomenuta organizacija u velikoj mjeri promoviše stavove dr Stojković.

[1] Supstanca koja pomaže imunom sistemu tijela da odgovori na antigene