NATO avioni nisu presreli putnički avion na nebu iznad Crne Gore

Dana 11. aprila 2019. godine balkanskim medijskim prostorom kružila je vijesti da su NATO avioni presreli putnički avion u crnogorskom vazdušnom prostoru, uz naslove da se na crnogorskom nebu dogodila drama, da su NATO lovci ponovo u akciji na granici Srbije, te da je ovo veliki incident, koji su doveli da benigna operacija air policing poprimi sasvim suprotne konotacije.

Mediji, među kojima su se našli AA, Alo, Balkans Al Jazeera, Blic, Dnevni list, IN4S, Informer, Mondo, Novosti, Politika, Pravda, Radio Sarajevo, Sputnik Serbia, The World News, Vesti su prenijeli da su dva borbena aviona italijanske vojske, koji se nalaze u službi NATO-a, presreli putnički avion iznad vazdušnog prostora Crne Gore, koji je prethodno izgubio komunikaciju sa kontrolom vazdušnog saobraćaja, međutim Ministarstvo odbrane je brzo demantovalo da se operacija odvila u vazdušnom prostoru Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je 9.aprila NATO Združeni vazduhoplovni operativni centar, u Torehonu, u Španiji javio Vazduhoplovnom operativnom centru Vojske Crne Gore da se očekuje ulazak putničkog aviona B-737 u vazdušni prostor Crne Gore iz pravca Bosne i Hercegovine. Putnički avion B-737 izgubio je komunikaciju sa Kontrolom leta Zagreb, što je uslovilo da promijeni pravac ka jugu prema Crnoj Gori i Albaniji.

Vazduhoplovni operativni centar je kontaktirao Aerodromsku kontrolu leta Podgorica, odakle su dobili povratnu informaciju da imaju komunikaciju sa svim vazduhoplovima, među kojima je i B-737. Ipak, kako procedura nalaže i u skladu sa NATO Air Policing misijom u Crnoj Gori, koja je počela 5. juna 2018. godine a koja podrazumijeva da će vazdušni prostor Crne Gore štititi borbeni avioni Vazduhoplovnih snaga Italije i Grčke, dva italijanska Eurofightera izvršila su presrijetanje i vizuelnu identifikaciju aviona, kako bi otklonili sumnje da postoje neke nezakonite radnje, ali u vazdušnom prostoru Albanije.

Do gubitka radio veze sa Zagrebom došlo je usljed nesporazuma između civilne kontrole letjenja i posade aviona. Nakon nastavka redovnog kontakta sa civilnim kontrolorima, avion je nastavio da ide do svoje destinacije u Hurgadu, u Egipat.