Dezinformacija: SNP objavio nepostojeće istraživanje javnog mnjenja agencije Ipsos

📢 Lažna istraživanja javnog mnjenja ponovo aktuelna u jeku kampanje za seriju lokalnih izbora u Crnoj Gori.

🔴 U jeku političke kampanje, a u susret seriji lokalnih izbora u Crnoj Gori, na sajtu SNP CG – Socijalistička narodna partija Crne Gore je dana 16.10.2022. godine objavljen je članak “Po posljednjim istraživanjima koje su sprovele istraživačke agencije za ispitivanje javnog mnjenja Datapraksis i Ipsos, lista „Temeljno za Budvu“ će osvojiti 5 mandata!”

🔴 Kako nam je saošteno iz Ipsos Montenegro ta agencija nije sprovodila istraživanje izbornih preferencija na lokalnom nivou u Budvi, te navedeni podaci ne mogu poticati od njih. Agencija Ipsos je tokom prethodnog mjeseca za kompaniju Datapraxis sprovela istraživanje javnog mnjenja koje je Datapraxis objavio u medijima i odnosilo se na nacionalni nivo.

🔴 Objavljivanjem netačnih podataka, a pozivajući se Ipsos kao izvor, mediji i političke partije nanose štetu ugledu te agencije i kredibilnosti podataka koje koriste mnogobrojni domaći i inostrani klijenti.

🔴 Iz Ipsos Montenegro je poručeno da bi bilo korektno da svi učesnici u političkim procesima, a prije svega političke stranke i novinari provjere tačnost podataka prije nego ih objave ili makar da objave od koga su dobili podatke.